Coachen is een vaardigheid die ik onbewust al van jongs af aan inzet. De intuïtieve kracht van mijn zijn en een goed luisterend oor maakt dat mensen zich gemakkelijk aan me openen en zich op hun gemak en veilig voelen bij mij. Ik voel mij daardoor vrij om vanuit betrokkenheid en openheid vragen te stellen die de ander aan het denken zetten en uitnodigen tot zelfreflectie.

Tijdens de verschillende opleidingen die ik gevolgd heb zijn coachvaardigheden aan bod gekomen, waardoor mijn kennis en vaardigheden op dit gebied verdiept zijn.

Met alles wat ik geleerd en ervaren heb, wil en kan ik een ieder helpen om vanuit een hulpvraag of verlangen planmatig te werken richting verlichting en/of verbetering.

Wat bied ik?

– Individuele coaching gericht op persoonlijke hulpvragen
– Coaching in teams of delen van teams met een hulpvraag
– Coaching aan leerkrachten en teamleiders met persoonlijke of werkgerelateerde hulpvragen
– De mogelijkheid om mijn kennis, ervaring en expertise op maat in te zetten

Mijn ervaring met coachen:

Coachen is in mijn baan als leerkracht en als leidinggevende een belangrijke vaardigheid die ik inzet met als doel de ander in beweging te krijgen, zich te laten ontwikkelen.

Coachingsvaardigheden waren tevens onderdeel van de opleidingen voor onderwijsmanagement en systemisch werken die ik gevolgd heb, waardoor ik heb geleerd om bewuster en doelgerichter te gaan coachen door de jaren heen. Ik heb onder andere ervaring op gedaan met Transactionele Analyse en het begeleiden van groepsdynamische processen. Ik beschik over ervaring met verschillende werkvormen om in te zetten tijdens coachsessies, zoals opstellingen, ervaringsreconstructies en coöperatieve werkvormen.

Een coachtraject start altijd vanuit het verlangen van de cliënt, waarna we samen bepalen hoe een mogelijk coachtraject eruit zal zien. Elk traject is uniek, passend bij de cliënt.

(Zie voor meer informatie over mijn ervaring en opleidingen ook MAARTJEONDERWIJST en MAARTJESTELTOP)


“Maartje is integer en helder werkend in woord, daad en gedrag. Naar de kern en krijgt de waarheid in beeld. In afstemming invoelend en bij jou aanwezig. Kennis van zaken, kan goed de focus houden op de (hulp)vraag. Aanrader!”
Rachel Naron